Nieuws

Speelgoed auto

dinsdag, 14-4-2015  

Veel kinderen vinden het erg leuk om hun ouders in alles na te doen, om hetzelfde te willen doen als wat zij doen. Dat is ook niet erg, op die manier leren zij immers heel veel. Alleen zijn er natuurlijk dingen die zij gewoon nog niet kunnen doen, zoals autorijden. Vindt uw kindje auto’s helemaal geweldig en wil hij of zij erg graag ook zelf autorijden? Dan is een speelgoed auto een ideale oplossing. Hiermee kunnen zij namelijk zelf heel goed een idee krijgen van hoe het is om een voertuig te besturen. We bedoelen met een speelgoed auto natuurlijk niet een heel klein autootje, dat in de hand gehouden kan worden. Nee, we bedoelen dan een miniatuur model waar zij zelf in kunnen zitten en die zij zelf kunnen besturen. Een speelgoed auto van dit model is meestal geschikt voor één kind, maar er zijn zelfs ook modellen waar twee kinderen naast elkaar kunnen zitten. Dat maakt de situatie natuurlijk nog een stuk levensechter. De bestuurder heeft dan echt een passagier en dan voelt het helemaal alsof ze papa of mama na kunnen doen. Natuurlijk maakt niet alleen de grootte van de speelgoed auto dat het net voelt alsof zij zelf auto mogen rijden, dat is ook het geval doordat deze autootjes daadwerkelijk zelf kunnen rijden. Er zit namelijk een accu in, waardoor de kinderen echt zelf gas kunnen geven en kunnen remmen. Dit maakt het natuurlijk helemaal echt en extra leuk. Hoe echter het lijkt, hoe beter het immers is. Met een speelgoed auto die op een accu werkt, kunnen de kinderen dus echt alvast oefenen voor later. Zij kunnen leren wanneer ze tempo kunnen maken en wanneer ze af moeten remmen. Ook kunnen ze oefenen met het rijden van bochten en leren ze om rekening te houden met de wereld om hen heen. Dit zal hen later in het echte verkeer zeker helpen.

Veel soorten speelgoed auto

Lijkt het u ook erg leuk voor uw zoontje of dochtertje om een eigen speelgoed auto te hebben? Dan is het goed om van een aantal zaken op de hoogte zijn:

  • ze zijn geschikt voor kinderen van anderhalf tot zes jaar oud
  • er zijn veel verschillende kleuren en modellen verkrijgbaar
  • de verschillende exemplaren hebben allemaal zo hun eigen maximum snelheid
  • sommige zijn alleen geschikt voor gebruik op verharde oppervlakten, andere kunnen ook op zachter terrein gebruikt worden
  • er zijn zowel eenpersoons, als tweepersoons modellen verkrijgbaar
  • sommige soorten beschikken over een afstandsbediening, andere niet

Wilt u een speelgoed auto aan gaan schaffen, dan is het dus wel zaak om van te voren goed na te denken over de verschillende mogelijkheden die er zijn en welke opties het best aansluiten bij uw wensen en uw situatie. Het is natuurlijk verleidelijk om vooral op het uiterlijk af te gaan, maar de technische aspecten zijn natuurlijk eigenlijk een stuk belangrijker. Als u een speelgoed auto aan gaat schaffen, dan is het natuurlijk allereerst van belang om na te gaan op wat voor ondergrond deze gebruikt gaat worden. Is alles bij u in de tuin of in de buurt betegeld of geasfalteerd, dan is een autootje dat alleen geschikt is voor verhard terrein natuurlijk prima. Maar hebt u een groot grasveld of is er een park in de buurt en verwacht u dat uw kindje daar ook zal gaan rijden met de speelgoed auto, dan hebt u natuurlijk een model nodig dat ook voor onverhard terrein geschikt is. Wilt u dit laatste, dan moet het voertuig over een 12 volts accu beschikken, voor enkel verhard terrein volstaat 6 volt. Dit is dus een eerste punt om rekening mee te houden. Een tweede punt waar u op wilt letten bij de aanschaf van een speelgoed auto, is of deze ook over een afstandsbediening beschikt. Is dat wel het geval, dan kunt u namelijk zelf de speelgoed auto op afstand bedienen en zo de veiligheid in de hand houden. dat is vooral bij de jongste kinderen natuurlijk erg belangrijk. Een afstandsbediening betekent overigens niet dat uw kind nooit alleen zal kunnen rijden, het is namelijk ook mogelijk om deze uit te zetten, zodat uw zoon of dochter het voertuig echt helemaal zelf kan besturen. Ook de maximum snelheid is natuurlijk belangrijk om rekening mee te houden, u kunt kiezen voor een speelgoed auto die maximaal drie kilometer per uur haalt, maar ook vijf kilometer per uur is mogelijk.

Verschillende kleuren en modellen

Hebt u een keus gemaakt wat betreft de technische details, zoals hoeveel volt de accu moet hebben, welke maximum snelheid u vertrouwd vindt en of u er een afstandsbediening bij wilt hebben of niet, pas dan zou er gekeken moeten worden naar de kleur en het model van de speelgoed auto. Ook wat dit betreft is er voldoende te kiezen. Zo zijn er exemplaren verkrijgbaar die echt lijken op gewone auto’s, zij zijn echt miniatuurversies van bijvoorbeeld een Mini, BMW of Volvo. Maar daarnaast zijn er ook meer speelgoedmodellen, fantasiemodellen verkrijgbaar. Uiteraard is er niet alleen veel keus in verschillende modellen en uitvoeringen, u kunt als u een speelgoed auto aan wilt gaan schaffen ook kiezen uit heel veel verschillende kleuren. Of uw kindje nu houdt van roze of blauw, oranje, rood, zwart of geel, het is allemaal mogelijk. Een speelgoed auto is dus erg leuk en tegelijkertijd erg leerzaam speelgoed en daardoor voor alle kinderen zeer geschikt.


Comments are closed.