Nieuws

Het meest compacte model van de sportieve modellen: de Alfa Mi.TO

vrijdag, 21-3-2014  

Met de Alfa Mi.To voegt Alfa Romeo zijn meest compacte model toe aan het sportieve modellengamma. De Alfa Mi.To is modern en innovatief, met een naam die refereert aan de rijke historie van het Italiaanse merk. Vanaf september staat de nieuwe Alfa Mi.To in de showroom bij de Nederlandse Alfa Romeo dealers.

Voor Alfa Romeo heeft de naam Mi.To een sterke historische betekenis. De naam staat symbool voor de belangrijke schakel tussen het verleden en de toekomst van het merk: voor Milaan – de designstad waar de eerste schetsen van de auto op papier zijn gezet en de stijl van de auto tot leven kwam, en voor Turijn — de stad waar de auto zal worden geproduceerd. Met de keuze voor de naam Mi.To verstevigt Alfa Romeo de Milanese wortels van het merk.

Toonbeeld van stijl en techniek

De Alfa Mi.To is de eerste auto die in productie wordt genomen na de Alfa 8C Competizione, Alfa Romeo’s toonbeeld van stijl en techniek. Kenmerken van deze nu al legendarische sportcoupé zijn ook in de Alfa Mi.To terug te vinden, zoals de karakteristieke aflopende vorm van de achterzijruiten, de vorm van de koplampen, de positie van de mistlampen in de voorbumper en de LED-achterlichten. De sierlijst rondom de koplampen en de achterlichten is in verschillende kleuren leverbaar, waardoor een stilistisch ‘eyeliner effect’ ontstaat.

In het comfortabele en sportieve interieur is de verder ontwikkelde ‘made in Italy’-stijl duidelijk zichtbaar: de vormgeving weerspiegelt een Italiaans oog voor detail en de gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit.

De Alfa Mi.To is een weloverwogen ontwerp: met zijn lengte van 4,06 meter, breedte van 1,72 meter en hoogte van 1,44 meter is Alfa Romeo’s jongste model compact en dynamisch.

Innovatief Alfa DNA-systeem

Bij het ontwerp van de Alfa Mi.To is niet alleen aan een stijlvolle vormgeving gedacht. Ook de techniek en de prestaties van Alfa Romeo’s compacte auto zijn van een hoog niveau. Mede dankzij het innovatieve ‘Alfa DNA’-systeem weet de Alfa Mi.To veeleisende klanten te boeien. Dit systeem beïnvloedt de eigenschappen van de auto op het gebied van motorvermogen, remmen, stuurinrichting, vering en de transmissie en biedt drie keuzes: super sportief rijgedrag (Dynamic), stadsritten (Normal) en meer veiligheid bij slechte weersomstandigheden (All Weather). De Alfa Mi.To is de eerste auto in zijn segment die over dergelijke technische innovaties beschikt.

Sportieve rijeigenschappen

De Alfa Mi.To wordt leverbaar met vier nieuwe motoren (benzine en diesel), met een vermogen variërend van 90 tot 155 pk. In de toekomst zal het motorengamma worden uitgebreid met een 230pk sterke topversie.

Net als bij de andere modellen van Alfa Romeo nemen sportieve rijeigenschappen bij de Alfa Mi.To een belangrijke plaats in. Alle uitvoeringen en motoriseringen van de Alfa Mi.To zijn dan ook sportief geveerd. Bovendien is Alfa Romeo’s meest compacte model compleet uitgerust op het gebied van actieve, passieve en preventieve veiligheid. De Alfa Mi.To beschikt standaard over VDC (Vehicle Dynamic Control).

De Alfa Mi.To zal vanaf september in Nederland leverbaar zijn.


Comments are closed.