Nieuws

Schadeauto verkopen

zaterdag, 16-5-2015  

Nadat u een licht of ernstig ongeluk heeft gehad kan uw auto er soms ernstig aan toe zijn. De schade kan soms zwaarder zijn dan in eerste instantie lijkt. Maar wat vooral geldt: de kosten kunnen al snel hoog oplopen. Auto’s zijn namelijk dure dingen! Indien uw auto al redelijk oud is, is de dagwaarde al snel lager dan de totale kosten van de reparaties. Uw auto is dan total loss. Dit is voor veel mensen een echte financiële schok en veel mensen weten dan ook niet wat ze in een dergelijke situatie moeten doen. Tegenwoordig hoeft u niet te doen wat de garage vindt dat u moet doen, u kunt ook zelf uw schadeauto verkopen. Dit maakt dat u een zelfstandige keuze kunt maken in wat er met uw auto gebeurt en zelf het hoogste bod kan zoeken. Indien u zelf uw schadeauto verkopen gaat zijn alle voordelen voor u. Een voorbeeld van een site waar aan u uw schadeauto verkopen kunt is Schadeauto Inkoop Nederland. Deze site kan een bod doen op uw auto. Dit bod is afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren kunnen onder andere merk, leeftijd van de auto, maar ook de kilometerstand zijn. Als u het bod heeft gekregen dan kunt u hier mee akkoord gaan of niet. Indien u akkoord gaat zal de auto bij u thuis opgehaald worden. Of op een andere locatie naar keuze natuurlijk. Een schadeauto verkopen zorgt er natuurlijk ook voor dat u niet meer verantwoordelijk bent voor de auto. Daarom krijg u bij de verkoop ook een vrijwaringsbewijs. Hiermee kunt u de auto afmelden bij de verzekering. Voor de belasting en het RDW wordt de auto automatisch afgemeld. Het bod dat er is gedaan zal op het moment van ophalen door de chauffeur cash worden overhandigd. Zo heeft u het geld dus meteen overhandigd na het schadeauto verkopen. Het is zeven dagen per week en 24 uur per dag mogelijk om een afspraak te maken voor het ophalen van de auto. Ook kunt u zeven dagen per week en 24 uur per dag bellen voor informatie over het schadeauto verkopen. Als u belt is het handig om alle papieren van de auto bij de hand te hebben. Zo kunt u alle vragen makkelijk beantwoorden en kunnen zij dus een beter advies geven.

Waarom zou ik mijn schadeauto verkopen?

Het verkopen van uw schadeauto zorgt ervoor dat de auto op een bepaalde manier hergebruikt kan worden. Zo kunnen bepaalde onderdelen bijvoorbeeld nog doorverkocht worden na het schadeauto verkopen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de motor of onderdelen van de motor, waar vaak wel nog delen van bruikbaar zijn. Ook onderdelen als bumpers of ruitenwissers kunnen vaak nog hergebruikt worden door andere auto’s. Deze manier van hergebruik kan worden gezien als een duurzame manier van het afdoen van auto’s. De materialen die niet worden hergebruikt kunnen worden gerecycled op een andere manier. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het omsmelten van de materialen van de auto. Veel van het kunststof, ijzer en metaal van de auto kan op deze manier hergebruikt worden, wat ook een hele duurzame manier is om uw auto een tweede leven te geven. Daarnaast levert het verkopen van uw schadeauto natuurlijk ook een mooie beloning voor uzelf op. Zo is het niet alleen een beloning voor het milieu door een goede bijdrage te leveren aan het recycling proces, maar ook nog een goede bijdrage aan uzelf. Zo kunt u bijvoorbeeld misschien makkelijker zelf een nieuwe auto kopen. Al het recyclen van de schadeauto’s gebeurt bij gecertificeerde sloperijen in Nederland. Deze sloperijen moeten zich aan de regelgeving houden die gesteld is omtrent het hergebruik van auto’s.

De voordelen nog een keer op een rij

Hieronder zetten we nog een keer de voordelen op een rij van het schadeauto verkopen. Uw schadeauto verkopen heeft namelijk misschien meer voordelen dan u zou denken.

  • Contanten: het verkopen van uw auto levert u direct contanten op. Op deze manier hoeft u dus niet een lange verkoopprocedure via de garage of een ander bedrijf af te wachten.
  • Thuis afgehaald: u hoeft niet zelf met een kapotte auto te gaan sleuren. Dit kan voor veel mensen namelijk een probleem zijn, zonder de juiste gereedschappen of de juiste kennis. Bij het schadeauto verkopen worden alle auto’s gewoon bij u thuis opgehaald.
  • Altijd bereikbaar: de schadeauto verkoopservice van Schade Inkoop Nederland is 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar. Daardoor is het dus heel makkelijk om uw schadeauto te verkopen. Zo hoeft u dus niet weken met uw auto te zitten en bespaard u dus ook kosten als wegenbelasting en dergelijken.
  • Schadeauto verkopen is schadeauto kwijt: doordat u uw auto zo makkelijk kunt verkopen bent u snel en gemakkelijk van de auto af.
  • Terugbelservice: indien u op dat moment geen tijd heeft om te bellen kunt u zich ook laten terugbellen. In dat geval heeft u zelf ook nog de tijd om nog even de juiste papier bij elkaar te zoeken.

Zoals u ziet heeft het schadeauto verkopen zeer veer voordelen voor iedereen die een schadeauto wil verkopen. Neemt u zeker een kijken op de website van Schade Inkoop Nederland. Hier vindt u alle informatie en ziet u de voordelen nogmaals op een rij. Ook kunt u hier alle contact gegevens vinden die u misschien nodig heeft. Of u laat zich gemakkelijk terugbellen door de handige terugbelservice.


Comments are closed.