Nieuws

Maakt u al gebruik van linkbuilding?

donderdag, 28-8-2014  

Geen enkele zelfstandige ondernemer kan inmiddels meer zonder: een eigen website. Het is je online visitekaartje waar mensen graag heen gaan voor bijvoorbeeld meer informatie over jou en je bedrijf. Het is dus ten eerste noodzaak dat wanneer je een website laat maken dat je daar de juiste informatie op zet. Vergeet bijvoorbeeld niet om je contactgegevens er op te zetten. Wil je dat er ook mensen je website bezoeken zonder dat jij ze erop gewezen hebt dat ze daar meer informatie over je kunnen vinden? Dan zul je een goede zoekmachine optimalisatie strategie op moeten zetten. Het inzetten van de juiste zoekwoorden en met regelmaat zorgen voor nieuwe content op je website kunnen je hiermee een heel eind brengen. Een andere goede tool die je in kunt zetten is bijvoorbeeld linkbuilding. Door er voor te zorgen dat er vanaf andere websites naar jouw website gelinkt wordt, zal Google jouw website hoger in de zoekacties zetten. Hierbij is het dus wel noodzakelijk om de juiste zoekwoorden op je website te zetten. Anders zullen de juiste mensen alsnog niet op je website terecht komen. Je kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat er naar je website gelinkt wordt met het inzetten van linkbuilding. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het aanmelden van je website bij een goed gerelateerde web gids
  • guest writing, oftewel het schrijven van artikelen op de websites van anderen
  • het verspreiden van persberichten waarin de link van je website genoemd wordt

Dit zijn slechts drie van de vele acties die je kunt ondernemen om een goede linkbuilding op te zetten. Je hoeft niet alle soorten van linkbuilding te doen. Vind jij het bijvoorbeeld te veel tijd kosten om artikelen te schrijven die je op andere websites kunt plaatsen? Dan hoef je dit uiteraard niet te doen. Het aanmelden bij een web gids die gerelateerd is aan jouw website is dan een veel makkelijkere optie. Voor een goede linkbuilding strategie is het wel nodig om meer dan een ding te doen, maar je hoeft ze dus niet allemaal te doen. Online vind je veel artikelen met de uiteenlopende mogelijkheden die jou een goede linkbuilding strategie kunnen opleveren.

Het inzetten van linkbuilding

Vind jij linkbuilding maar lastig klinken of heb je geen zin om hier tijd in te stoppen? Huur dan een professional in om je te helpen met een goede linkbuilding strategie, bijvoorbeeld via middleroad.nl. Je zult uiteraard soms wel zelf wat dingen moeten doen. Guest writing is bijvoorbeeld een erg populaire vorm van linkbuilding. Dit komt doordat het niet direct gezien wordt als reclame door degene die de website bezoeken waar het artikel opstaat. Je link zal slechts zijdelings genoemd worden. Het is dan ook belangrijk dat het artikel dusdanig is opgesteld dat de lezers er ook echt iets aanhebben. Geef ze informatie over datgene wat jij doet en hoe dit hun kan helpen. Verkoop jij bijvoorbeeld kettingen? Vertel dan niet alleen over jouw kettingen en waar ze deze kunnen kopen, maar laat zien hoe een ketting een outfit een compleet andere uitstraling kan geven. Hiermee geef je de lezers het gevoel dat jij hun iets gratis hebt gegeven en zullen ze eerder de neiging hebben om je website te bezoeken en er eventueel zelfs iets aan te schaffen. Het is dus eigenlijk een dubbele vorm van reclame maken. Je krijgt niet alleen meer bezoekers door het in te zetten als linkbuilding tool, maar ook doordat de bezoekers van de website waarop jij guest writer bent ook geïnteresseerd zullen raken door het artikel dat je geplaatst hebt. Dit is ook een van de redenen waarom deze vorm van linkbuilding veel gebruikt wordt. Het is echter wel een tool die veel tijd in beslag kan nemen. Je moet op zoek gaan naar een website met een blog die niet direct een concurrent van jou is, maar wel een goede raakvlak heeft. Dan moet de eigenaar van de website jou toestemming geven om daar een artikel op te mogen plaatsen. Dit zal niet in alle gevallen even makkelijk zijn. Heb je toestemming dan moet je het artikel uiteraard schrijven en laten plaatsen. Het kan dus even duren voordat je deze linkbuilding strategie op poten hebt gezet. Het zal je uiteindelijk wel veel opleveren.

Linkbuilding voor pro’s

Door de vele mogelijkheden die linkbuilding biedt kun je het ook makkelijk uitbesteden aan iemand die er veel verstand van heeft en dit al vaker gedaan heeft. Je kunt bijvoorbeeld je linkbuilding strategie door een professional laten opzetten en deze vervolgens zelf uitvoeren. Als je hier de tijd voor hebt kan dit een goede keuze zijn. Jij staat tenslotte het dichtst bij je product of dienst en kan deze het beste verkopen, ook door middel van linkbuilding. Je kunt er echter ook voor kiezen om het helemaal te laten uitbesteden en het linkbuilding van jouw website over te laten aan iemand anders. Je hebt er dan zelf geen omkijken meer naar, maar je zult wel merken dat je al snel meer bezoekers op je website hebt. Afhankelijk van de product of dienst die je aanbiedt krijg je hier misschien ook nog eens extra klanten door en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een middenweg te nemen om je linkbuilding strategie uit te zetten en uit te voeren. Je kunt zelf een gedeelte op je nemen, bijvoorbeeld guest writing en dingen waar je meer tegen opziet laten overnemen door een professional.


Comments are closed.