Nieuws

Linkbuilding: een goede positie op het internet

donderdag, 8-1-2015  

Het maken van reclame is een van de meest belangrijke activiteiten als je wilt dat je bedrijf genoeg omzet maakt om te kunnen blijven bestaan. Het verkopen van de diensten of producten die je aanbiedt, gaat namelijk lang niet altijd vanzelf. Als je genoeg wilt verkopen om je kosten te kunnen betalen, heb je klanten nodig. Deze klanten moet je naar je bedrijf toe lokken als je wilt dat ze iets kopen. Vroeger had je als bedrijf een winkelpand nodig, als je iets wilde verkopen. Een centrale plaats in een dorp of stad was hiervoor genoeg: de consument had weinig mogelijkheden om ver te reizen en daarom werd er gekozen voor de dichtstbijzijnde kruidenier of slager. Toen de auto echter voor steeds meer mensen toegankelijk werd, konden de boodschappen ook elders gedaan worden. Toen werd het belangrijk om reclame te maken voor het bedrijf om de klanten te laten weten wat er werd aangeboden en waarom het een beter idee was om dat bij dit bedrijf aan te schaffen, en niet bij een ander. Tegenwoordig is de vestigingsplaats weer van minder belang, omdat de online verkoop een steeds belangrijkere rol gaat spelen. De consument gaat steeds vaker op het internet op zoek naar een potentiële aankoop. De vindbaarheid op het internet wordt daarmee steeds belangrijker en de website van het bedrijf is het visitekaartje en in sommige gevallen zelfs de winkel. Om ervoor te zorgen dat de klant naar je toe komt, niet alleen in de ruimte maar ook online, kun je verschillende marketingtechnieken inzetten. Linkbuilding is bijvoorbeeld een manier om ervoor te zorgen dat jouw website beter te vinden is door je potentiële klanten, zodat ze voor jou kiezen en niet voor de concurrent. Maar naast het ondernemen van activiteiten als linkbuilding zijn er ook diverse andere onderdelen belangrijk als je een goede online reputatie wilt opbouwen en behouden. Een goede website is hier een van: ook het maken van effectieve reclame en het optimaliseren van je site door middel van zoekmachineoptimalisatie zijn belangrijke aspecten.

Linkbuilding en andere slimme activiteiten

Een goede manier om ervoor te zorgen dat je website goed wordt gevonden door je potentiële klanten, is linkbuilding. Dit komt er in het kort op neer dat er voldoende links naar jouw site op andere websites staan. Zoekmachines als Google worden namelijk veel gebruikt door consumenten om de website van een bedrijf dat aanbiedt wat ze zoeken te vinden. Het is dan ook verstandig om er voor te zorgen dat jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten terecht komt, als er wordt gezocht op een voor jouw bedrijf relevant trefwoord. Een van de manieren om je positie te verbeteren is linkbuilding. Linkbuilding heeft een grote invloed op je positie, omdat het aantal links naar jouw site een van de dingen is die Google meeneemt bij het bepalen van jouw positie in de resultaten. Hoe groter het aantal links, hoe hoger in principe jouw positie in de resultaten. Linkbuilding is echter niet het enige onderdeel dat hier invloed op heeft. Allereerst is er namelijk je website: dit is de basis van je hele online positie. Hoe je website is opgebouwd heeft een grote invloed op je positie. Een slecht gebouwde site wordt niet hoog gewaardeerd en is bovendien in de meeste gevallen niet goed te gebruiken door de consumenten. Zorg er dus allereerst voor dat je site in orde is. Je kunt nog zo veel aan linkbuilding doen: een slechte site zal nooit hoog gewaardeerd worden. Als je een goede website hebt, kun je gaan beginnen met het verbeteren van de positie. Een van de meest gebruikte en meest effectieve manieren is door middel van zoekmachineoptimalisatie. Dit is het optimaliseren van een website voor vindbaarheid door zoekmachines. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door het plaatsen van SEO-teksten op de website. SEO staat voor Search Engine Optimazation en dit houdt in dat deze teksten geoptimaliseerd zijn voor vindbaarheid door zoekmachines. Als er wordt gezocht op een trefwoord, worden de teksten op de websites gescand en wordt naar het voorkomen van dit trefwoord gekeken. Een SEO-tekst bevat belangrijke zoekwoorden met een bepaalde dichtheid, waardoor Google deze tekst en de site waar de tekst op staat als zeer relevant waardeert, waardoor de website hoger in de zoekresultaten terecht komt.

Hulp bij linkbuilden

Als je denkt dat activiteiten als linkbuilding kunnen helpen bij het verbeteren van je online positie, kun je het beste professionele hulp inschakelen. Linkbuilding is namelijk een ingewikkeld proces, dat aan verschillende regels verbonden is. Google heeft namelijk een aantal strenge regels opgesteld om te voorkomen dat er misbruik gemaakt wordt van linkbuilding en andere optimaliserende processen. Zo wordt het plaatsen van externe links bijvoorbeeld alleen toegestaan binnen een bepaalde marge. Als deze regels voor linkbuilding toch worden overtreden, kan de website worden verbannen uit Google en dat is natuurlijk wat je precies niet wilt bereiken. Om te voorkomen dat je zelf per ongeluk fouten maakt bij linkbuilding die desastreuze gevolgen kunnen hebben, is het dus verstandig om de linkbuilding uit te besteden aan iemand die er verstand van heeft. Online kun je verschillende bedrijven vinden die zich specialiseren in diverse online marketingtools, waaronder linkbuilding. Een voorbeeld is Middle Road, een bedrijf dat zich bezig houdt met vormgeving, ontwikkeling en uitvoering van internetapplicaties en websites. Op de website van het bedrijf, www.middleroad.nl, vind je uitgebreide informatie over de verschillende activiteiten waar je het bedrijf voor kunt inschakelen.


Comments are closed.