Nieuws

De Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive is een feit

woensdag, 18-3-2015  

Er staat al jaren een Mercedes Benz B-Klasse in mijn garage. Je zou me kunnen omschrijven als een regelrechte fan van de Mercedes Benz B-Klasse. Het design vind ik uitmuntend en een lust voor het oog. Het oog wil immers ook wat. Enige tijd geleden hoorde dat ik dat er een elektrische versie uit zou gaan komen van dit type auto, genaamd – hoe kan het ook anders – de Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive. Enthousiast was ik door dit nieuws. Gelijk ben ik op onderzoek uit gegaan, of deze Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive een auto voor mij zou kunnen zijn. Via een autoblad las ik de eerste recensie over deze auto. Op dat moment was de auto nog niet in productie. Inmiddels is deze innovatieve auto te koop. Naast autofanaat ben ik ook een groot natuurliefhebber. Ik ben me er absoluut van bewust dat auto rijden niet de meest milieubewuste hobby is. De uitstoot die we met elkaar produceren aan CO2 is jaarlijks behoorlijk te noemen. De Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive produceert geen fijnstof of stikstofoxiden. Geluidshinder zou ook niet meer aan de orde van de dag zijn met de Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive. Het geeft mij een fijn gevoel dat ik de natuur meer met rust zou kunnen laten, en andere mensen in mijn directe omgeving geen geluidshinder ondervinden van mijn hobby. Ook raken de fossiele brandstoffen op termijn op, en zal elektrisch rijden steeds meer ingeburgerd gaan raken. Met een mogelijke aanschaf van de Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive, zou hier mogelijk verandering in kunnen komen. Elektrisch rijden is niet nieuw. Er werd al elektrisch gereden in het vroege begin van de vorige eeuw. Enkele tientallen taxi’s reden toen al elektrisch. Een leuk weetje. Het rijden in de Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive levert ook dit jaar nog een leuk belastingvoordeel op. Net als de andere elektrische auto’s, is de Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive voor alsnog vrij gesteld van BPM en wegenbelasting. Een bijkomend voordeel is dat er op stroom geen accijns zit. Je hoeft dus geen belasting te betalen over het opladen van je Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive. Nog even in het kort een aantal voordelen van elektrisch rijden op een rijtje:

 • Vrijstelling van BPM
 • Vrijstelling van wegenbelasting
 • Geen accijns hoeven te betalen
 • Geen geluidshinder door stille motor

Een bijzonder en groot innovatief voordeel

De Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive volgt op het succes van de elektrische Smart.

Deze prachtige en luxe ogende auto is uitgerust met een krachtige motor van 132 kW. Deze Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive heeft een groot innovatief voordeel. De Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive ‘remt’ automatisch af op de motor wanneer je het gaspedaal lift. De Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive is een slimme auto die je helpt in te spelen op de andere verkeersdeelnemers. Zodra de Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive een andere auto ‘ziet’, dan neemt de Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive gelijk gas terug. Letterlijk. Een geweldige uitvinding.

Deze optie, radar gebaseerd energie-terugwinnend remsysteem, helpt je met het terugwinnen van energie zonder dat je zelf steeds van stand moet veranderen. De belangrijkste kenmerken van deze auto:

 • Krachtige motor (aandrijving) met een vermogen van 132 kW
 • Maximumkoppel van 310 Nm. Deze is direct voorhanden wanneer het ‘gaspedaal’ word aangeraakt
 • Acceleratie van 0 – 100 km/u in slechts 7,9 seconden
 • Bereik van 200 km. 30 km extra bereik is mogelijk met range plus. Dit is optioneel.
 • Keuze uit drie rij-programma’s, te weten: Economy+, Economie en Sport
 • Radar gebaseerd energie-terugwinnend remsysteem. Dit is optioneel.
 • Onder de vloer van de Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive zit een compartiment voor de batterijen.
 • Vijf zitplaatsen en een ruime bagageruimte, zoals we gewend zijn van de B-Klasse.
 • Een geheel aantal rij-ondersteunde systemen, inclusief het geavanceerde Collision Prevention Assist Plus
 • Standaard: Handig voorverwarming en koeling

Deze auto is te verkrijgen in een drietal verschillende uitvoeringen, te weten:

 • De standaarduitvoering, voor het bedrag van 39.495 euro
 • De uitvoering Ambition, voor het bedrag van 41.490 euro
 • Prestige-versie, voor het bedrag van 44.490 euro

Stay connected

Volgens de website van Twente Zon, is de Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive compleet connected. Dit betekend dat je eenvoudigweg toegang kunt krijgen tot je auto, met behulp van je smartphone of pc. Je kunt onder andere zien wat je rijbereik is met de Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive. Dit wordt getoond door middel van een kaart. Je kunt dus precies zien waar je nu bent en tot welk punt je kunt rijden. Zo weet je precies wanneer het verstandig is om met je Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive even een laadpunt op te zoeken. Ook kun je heel handig de laadtoestand van de lithium-ion batterij bekijken. De techniek staat voor niks tegenwoordig. Dat het mogelijk is om via smartphone of pc de laadstand van de auto te kunnen checken, vind ik een bijzonder groot pluspunt. In gedachten zag ik mezelf al diverse malen stranden langs de kant van de dag, zonder oplaadpunt in zicht. Er worden steeds meer oplaadpunten geïnstalleerd langs de Nederlandse wegen, waardoor ik het elektrisch rijden een stuk aantrekkelijker ben gaan vinden. De aanschaf van de Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive zal waarschijnlijk voor mij niet meer heel lang op zich laten wachten.


Comments are closed.