Nieuws

Dashcam

maandag, 20-10-2014  

Fotograferen en filmen wordt steeds populairder. Niet alleen tijdens speciale gelegenheden worden alle aanwezigen en mooie beelden op de gevoelige plaat vastgelegd: steeds vaker worden ook van alledaagse dingen beelden gemaakt. Vroeger was het gebruiken en bezitten van een fotocamera alleen weggelegd voor de rijksten in de samenleving, en als er al eens een foto werd gemaakt was dit bij een bijzondere gelegenheid en altijd in de mooiste kleding. Een familiefoto of portret werd bij uitzondering gemaakt en kiekjes van het dagelijks leven werden niet gemaakt. Later werd het steeds gemakkelijker voor de wat minder rijken in de samenleving om een camera aan te schaffen en werden er ook foto’s gemaakt op minder formele momenten. Tegenwoordig zit op bijna ieder mobiel apparaat dat je aanschaft wel een camera. Een telefoon zonder camera is bijna niet meer te krijgen en ook met een tablet of laptop kun je foto’s maken. En een digitale camera is voor een paar tientjes al aan te schaffen. Daarom worden er veel foto’s en filmpjes gemaakt van dagelijkse gebeurtenissen. Ook komen er steeds meer producten in omloop, waarmee je gemakkelijk situaties en gebeurtenissen kunt fotograferen of filmen zonder dat je hier actief mee bezig bent. Zo heb je bijvoorbeeld de GoPro en kun je een dashcam kopen, waarmee je de weg kunt filmen terwijl je rijdt. Het voordeel van dergelijke apparaten is dat je ze aan kunt zetten en er verder niet meer naar om hoeft te kijken. Het apparaat filmt wat je aan het doen bent en in het geval van een dashcam waar je naartoe rijdt. Je hoeft niet het scherm in de gaten te houden en geen knoppen in te drukken. Daarom krijg je met een dashcam beelden die niet ‘gemaakt’ zijn. Je ziet wel eens filmpjes langskomen op het internet, van situaties die op de weg ontstaan. Deze situaties worden normaal gesproken niet gefilmd, maar met een dashcam gaat dit automatisch. Zo zijn er diverse filmpjes te zien van ongelukken of bizarre situaties die maar net goed gingen. Een dashcam kan dus leuk beeldmateriaal opleveren, maar in de eerste plaats kan het je veel geld besparen: je legt alles vast wat je zelf doet op de weg en ook hoe je medeweggebruikers zich gedragen. Daarom kan het beeldmateriaal dat met een dashcam is opgenomen goed gebruikt worden als bewijsmateriaal, als je een aanrijding hebt gehad.

Het gebruik van een dashcam

Een dashcam kan erg leuk zijn, omdat het leuk beeldmateriaal kan opleveren. Veel mensen vinden het gewoon leuk om te filmen hoe ze over de weg rijden, bijvoorbeeld als ze in een mooie omgeving rijden. Maar een dashcam kan in de eerste plaats heel belangrijk zijn, als je bijvoorbeeld een aanrijding hebt gehad. Als je zelf de aanrijding niet veroorzaakt hebt, kun met de beelden van de dashcam bewijzen dat je zelf niet de schuldige bent. De dashcam wordt meestal op de voorruit bevestigd, maar het kan ook op de achterruit. Zo wordt alles gefilmd wat je onderweg meemaakt. Ook is er een speciale parkeermodus, waarbij de dashcam als de auto geparkeerd staat automatisch aanspringt als er buiten de wagen een beweging plaatsvindt. Hierdoor heb je niet alleen als je in je auto rijdt, maar ook als deze geparkeerd staat bewijs als er iets gebeurt. In sommige landen wordt het gebruik van een dashcam zelfs verplicht door verzekeraars.

De aanschaf van een dashcam

Als je overweegt om een dashcam aan te schaffen of je wilt meer informatie over het gebruik, kun je eens op internet kijken. Op de website www.dashcams.eu vind je bijvoorbeeld verschillende dashcams. Er worden zes verschillende dashcams aangeboden:

  • Full HD instapmodel
  • Model met voor- en achteruitkijkcamera
  • Full HD topmodel (met extra functies en handige opties)
  • Drie modellen van het topmerk DOD alle drie met Full HD camera

De modellen die te koop zijn op www.dashcams.eu zijn allemaal functioneel en van hoge kwaliteit. De producten zijn compact en daarom bijna niet te zien achter de achteruitkijkspiegel. Daarnaast wordt de software vaak geüpdatet, zodat de dashcam goed blijft werken en er bovendien verbeteringen worden doorgevoerd. Er is ook een speciale mediaplayer, waarmee de video’s kunnen worden teruggekeken op de tv of je smartphone. De modellen van DOD staan daarnaast bekend om hun goede prijs en de uitstekende kwaliteit van het beeld. Ze zijn makkelijk te bedienen en ook snel te verwijderen, zodat je het apparaat niet op een zichtbare plek in de auto hoeft te laten liggen. Een dashcam is een apparaat waar je geen omkijken naar hebt, omdat hij automatisch begint met filmen als de auto wordt gestart. De beelden worden vervolgens automatisch opgeslagen en als het geheugen vol is, worden de oudste beelden gewist. Als er een ongeval gebeurt, slaat het apparaat dit op in een aparte map zodat je altijd bewijsmateriaal houdt van wat er gebeurd is. Als je ervoor kiest om een dashcam te bestellen op www.dashcams.eu, kun je rekenen op een uitstekende service. Als je bijvoorbeeld een bestelling plaatst vóór 16:30 uur, wordt het de volgende dag al thuisbezorgd. Daarnaast heb je, naast de fabrieksgarantie van twee jaar, garantie op geleverde defecte producten. Ook kun je, als er iets niet naar wens is en je een klacht hebt, via de klantenservice een klacht indienen. Dit kan via de website, de mail en de telefoon. Het bedrijf is dus goed bereikbaar, zowel voor de aankoop van producten als voor de afhandeling van eventuele klachten.


Comments are closed.