Transport en Logistiek

Containers

dinsdag, 4-11-2014  

Containers heb je in alle soorten en maten. De normale huisman of –vrouw zal bij het woord container al snel aan die handige afvalbak met wielen, die je eens in de twee weken aan de weg moet zetten denken. Er zijn echter andere containers, die in deze tekst beschreven worden. Containers zijn handige grote bakken, waarmee verschillende soorten goederen vervoerd kunnen worden. Containers worden vaak gebruikt om bijvoorbeeld grondstoffen voor producten te vervoeren, maar ook voor het verplaatsen van eindproducten. Het grootste voordeel van containers is dat ze multimodaal zijn. Dit houdt in dat het mogelijk is om een container eerst op een schip te verplaatsen en vervolgens over te laden op een trein of vrachtwagen. Op deze manier hoeft de inhoud niet apart verplaatst te worden als de manier van transport verandert, maar wordt alleen de container verplaatst. Dit maakt het mogelijk om producten over grote afstanden en op verschillende manieren te vervoeren tegen relatief lage kosten. Containers worden op zo’n manier gemaakt dat ze precies op een vrachtwagen passen, maar ook op een treinwagon of op een containerschip. In grote havens, zoals de haven van Rotterdam, vindt dan ook voornamelijk containeroverslag plaats: het verplaatsen van containers met inhoud van het ene transportmiddel naar het andere. Het vervoeren van grote hoeveelheden producten, van grondstoffen tot mobiele telefoons, wordt hierdoor een stuk versimpeld. Een container heeft de goede eigenschap dat het niet alleen mogelijk is om er producten, zoals kleding of mobiele apparaten in te vervoeren, maar ook bijvoorbeeld los zand of andere soorten grondstoffen, die op een andere manier moeilijk te vervoeren zijn. Omdat grote containerschepen niet overal kunnen komen, is het gemakkelijk dat de containers onafhankelijk van elkaar vervoerd kunnen worden op bijvoorbeeld vrachtwagens.

Containers: gemakkelijk vervoer, van grondstof tot eindproduct

Veel van de spullen die we in huis hebben, maar ook vaak grote delen van de woning zelf, hebben ooit in een container gezeten. Het vervoer in containers is de meest gebruikte transportmogelijkheid ter wereld. Je mobiele telefoon heeft bijvoorbeeld waarschijnlijk meerdere keren in een container gezeten. De producent van de telefoon heeft eerst grondstoffen nodig, waar de telefoon van gemaakt wordt. Dit zijn vaak kleinere onderdelen die door verschillende andere bedrijven worden geleverd. Deze onderdelen worden in de meeste gevallen in containers, vaak op een vrachtwagen, bij de producent van de telefoon afgeleverd. De producent zet de onderdelen in elkaar en maakt er een telefoon van. Deze telefoons worden vervolgens verspreid naar de diverse verkooppunten. Als de producent is gevestigd in bijvoorbeeld Japan, wordt de telefoon vaak niet alleen naar de winkels in dit land vervoerd, maar ook naar andere landen. Dit betekent dat de containers, waar de telefoons in vervoerd worden, eerst bijvoorbeeld op een vrachtwagen naar een haven worden gebracht, waar ze op een containerschip geladen worden. Het schip vaart naar de haven in Rotterdam, waar de containers op verschillende vrachtwagens worden geladen en naar de winkels in verschillende steden worden gebracht. Op deze manier is het mogelijk om op een gemakkelijke en ook goedkope manier grote hoeveelheden producten te vervoeren, met behulp van verschillende manieren van transport.

Containers nodig? Ktk-containers.nl

Als je om wat voor reden ook op zoek bent naar containers, kun je het beste eens op internet gaan kijken. Hier vind je diverse websites die verschillende soorten containers aanbieden. Een website die eruit springt is www.ktk-containers.nl. Hier vind je iedere container die je maar kunt bedenken en ook diverse accessoires, die erbij te gebruiken zijn. Het bedrijf levert al meer dan twintig jaar lang verschillende producten aan afval inzamel bedrijven, transportbedrijven, gemeenten en andere partijen die gebruik maken van containers. Omdat er zoveel verschillende soorten producten worden geboden, is het een bedrijf met een compleet aanbod en daarom een gemakkelijke keuze als u veel verschillende producten nodig hebt. U heeft in dit geval maar één aanspreekpunt voor al uw benodigdheden. Een greep uit het assortiment:

  • containers
  • perscontainers
  • stationaire persinstallaties
  • smap
  • IBC tanks
  • rolcontainers
  • kippers/ kippercontainers
  • roll-overs
  • bordestrappen
  • marcolin

Naast een divers aanbod aan producten van hoogstaande kwaliteit, biedt KTK ook een uitstekende service. Als u ervoor kiest om met KTK in zee te gaan, wordt u ondersteund bij reparatie, onderhoud en montage van de producten die u heeft afgenomen. Daarnaast kunt u advies inwinnen over de aanschaf van producten, montage en instructies bij de aanschaf van bijvoorbeeld een persinstallatie, onderhoud op basis van preventie, wat inhoudt dat er een jaarlijks of all-incontract kan worden afgesloten voor het onderhoud, inclusief het verhelpen van storingen. Daarnaast worden ook verplichte keuringen uitgevoerd en kunt u rekenen op een totale revisie van de persinstallaties en Roll-overs, inclusief stralen en spuiten. Ben je geïnteresseerd in het aanbod van KTK? Neem dan eens een kijkje op de website, www.ktk-containers.nl. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over het aanbod van het bedrijf en de geleverde service. Omdat het bedrijf al twintig jaar ervaring heeft en daarom een goede reputatie heeft kunnen opbouwen, is het vanzelfsprekend dat je met een betrouwbaar bedrijf in zee gaat. Op de site staat daarnaast precies uitgelegd wat er wordt aangeboden en onder welke voorwaarden. Als je een persoonlijk advies wilt of informatie wilt die niet op de website staat vermeld, kun je ook een mail sturen naar het bedrijf of een speciaal telefoonnummer bellen. Je wordt dan persoonlijk geholpen en krijgt antwoord op al je vragen. Deze contactmogelijkheden worden op de site vermeld.


Comments are closed.